Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Labor gyaxi2

2012.05.06

Gyakorlatvezető: Füzesi Tamás

Gyakorlat ideje: 2012.01.19

Gyakorlat témája: Rhododendron táptalaj főzése

Rhododendron                                               8 l

Ammónium-nitrát                          3,2 g

Kálium-nitrát                                    3,84 g

Kálcium-klorid                                  3,52 g

Magnézium-szulfát                        2,96 g

Kálium-dihidrogén-foszfát          3,04 g

EDTA                                                    0,5952 g

Vas-szulfát                                        0,4456 g

Mangán-szulfát                                               0,1352 g

Cink-szulfát                                       0,0688 g

Bórsav                                                 0,0469 g

Nátrium-molibdenát                     0,002 g

Réz-szulfát                                        0,0002 g

Kobalt-klorid                                     0,0002 g

Kálium-jodid                                     0,0024 g

Mezo-inozit                                      0,8 g

B1                                                          0,0048 g

Cukor                                                   240 g

Agar                                                     64 g

pH                                                         4,5

 

Páfrány                táptalaj                               8 l

Fél MS makro törzsoldat              800 ml

MS makro törzsoldat                     80 ml

MS vas törzsoldat                           80 ml

MS jód törzsoldat                           80 ml

MS vitamin törzsoldat                   8 ml

Mezo-inozit                                      0,8 g

Glicin                                                    0,016 g

Kinetin                                                0,008 g

NES                                                       0,0008 g

Cukor                                                   160 g

Agar                                                     64 g

pH                                                         5,6

 

Ficus elongációs táptalaj              8 l

MS makro törzsoldat                     800 ml

MS mikro törzsoldat                      80 ml

MS vas törzsoldat                           80 ml

MS jód törzsoldat                           80 ml

MS vitamin törzsoldat                   8 ml

Mezo-inozit                                      0,8 g

Glicin                                                    0,016 g

NES                                                       0,0016 g

BA                                                         0,004 g

Cukor                                                   120 g

Agar                                                     56 g

pH                                                         5,7

Magnólia sokszorozó táptalaj    8 l

KNO3                                                   13,32 g

NH4NO3                                             11,328 g

CaCl2                                                    0,9 g

MgSo4                                                 2,896 g

KH2PO4                                              2,12 g

H3BO3                                                 0,0384 g

MnSo4                                                0,2704 g

ZnSO4                                                  0,136 g

Na2MoO4                                          0,00312 g

CuSo4                                                  0,002 g

Mezo-inozit                                      0,8 g

B1 (thiamin)                                      0,016 g

B3                                                          0,008 g

BA                                                         0,016 g

Fruktóz                                                               160 g

Agar                                                     56 g

pH                                                         5,5

 

Hosta táptalaj                                   8 l

Fél MS makro törzsoldat              800 ml

MS mikro törzsoldat                      80 ml

MS vas törzsoldat                           80 ml

MS jód törzsoldat                           80 ml

MS vitamin törzsoldat                   8 ml

Mezo-inozit                                      0,8 g

Adenin-szulfát                                 0,64 g

NES                                                       0,0008 g

Kinetin                                                0,024 g

Cukor                                                   160 g

Agar                                                     48 g

pH                                                         5,6

 

Hortenzia táptalaj                           8 l

MS makro törzsoldat                     800 ml

MS mikro törzsoldat                      80 ml

FeNaEDTA MS vas törzsoldat     80 ml

KI törzsoldat                                     80 ml

MS vitamin törzsoldat                   4 ml

Mezo-inozit                                      0,8 g

Glicin                                                    0,016 g

BA                                                         0,008 g

Cukor                                                   160 g

Agar                                                     56 g

pH                                                         5,7

 

Gyakorlatvezető: Füzesi Tamás

Gyakorlat ideje: 2012.01.26

Gyakorlat témája: Passzálás

Philodendro táptalaj                     8 l

MS makro törzsoldat                     800 ml

MS mikro törzsoldat                      80 ml

MS vas törzsoldat                           80 ml

MS jód törzsoldat                           80 ml

MS vitamin törzsoldat                   8 ml

Mezo-inozit                                      0,8 g

Glicin                                                   0,008 g

BA                                                         0,012 g

Cukor                                                   160 g

Agar                                                     48 g

pH                                                         5,5

 

Gyakorlatvezető: Füzesi Tamás

Gyakorlat ideje: 2012.02.02

Gyakorlat témája: Táptalaj főzések!

Ficus elongációs táptalaj              8 l

MS makro törzsoldat                     800 ml

MS mikro törzsoldat                      80 ml

MS vas törzsoldat                           80 ml

MS jód törzsoldat                           80 ml

MS vitamin törzsoldat                   8 ml

Mezo-inozit                                      0,8 g

Glicin                                                    0,016 g

NES                                                       0,0016 g

BA                                                         0,004 g

Cukor                                                   120 g

Agar                                                     56 g

pH                                                         5,7

 

031-es táptalaj                                 8 l

Fél MS makro törzsoldat              800 ml

MS mikro törzsoldat                      80 ml

MS vas törzsoldat                           80 ml

MS jód törzsoldat                           80 ml

MS vitamin törzsoldat                   8 ml

Mezo-inozit                                      0,8 g

Glicin                                                    0,0016 g

Kinetin                                                0,008 g

NES                                                       0,0008 g

Cukor                                                   160 g

Agar                                                     64 g

pH                                                         5,6

Fikusz belgaplant

-          túlzott kallusz burjánzás miatta a táptalajt csökkenteni kell

-          hormonmentes táptalajra kell rakni

-          endogén baktériumokkal fertőződött

 

Gyakorlatvezető: Füzesi Tamás

Gyakorlat ideje: 2012.02.09

Gyakorlat témája: 052-es táptalaj

-          Lycium barbatum passzálása volt 031-es sima, szenes táptalajra.

-          043-as táptalajba 1 dobozba 20 db-ot tettünk, csak a kicsírázottat a magas maradt az eredetibe, hogy az is kicsírázzon majd.

 

Gyakorlatvezető: Füzesi Tamás

Gyakorlat ideje: 2012.02.16

Gyakorlat témája: passzálás, orchidea táptalaj.

 

Orchidea táptalaj                            1 l                                           10-szeres töménység

Ammonium-nitrát                          0,6 g                                                     6 g

Kálcium-nitrát                                  0,4 g                                                     4 g

Kálcium-dihidrogén-foszfát        0,4 g                                                     4 g

Magnézium-szulfát                        0,3 g                                                     3 g

Kálcium-nitrát                                  0,2 g                                                     2 g

Vas                                                       0,021 g

 

Táptalaj                                               2 l                                                          8 l

MS makro törzsoldat                     200 ml                                                  800 ml

MS mikro törzsoldat                      20 ml                                                    80 ml

MS vitamin törzsoldat                   20 ml                                                    80 ml

MS vas törzsoldat                           20 ml                                                    20 ml

KI törzsoldat                                     20 ml                                                    20 ml

Cukor                                                   40 g                                                       160 g

Agar                                                     14 g                                                       56 g

Pepton                                                10 g                                                       40 g

Szén                                                                                                                    16 g

pH                                                         5,5

 

Gyakorlatvezető: Füzesi Tamás

Gyakorlat ideje: 2012.02.23

Gyakorlat témája: Táptalaj főzés

Fikusz sokszorozó táptalaj          2 l

MS makro törzsoldat                     200 ml

MS mikro törzsoldat                      20 ml

MS vas törzsoldat                           20 ml

MS vitamin törzsoldat                   2 ml

MS glicin törzsoldat                        2 ml

Mezo-inozit                                      0,2 g

BA                                                         0,01 g

Cukor                                                   60 g

Agar                                                     14 g

pH                                                         5,7

 

Gyakorlatvezető: Füzesi Tamás

Gyakorlat ideje: 2012.03.01

Gyakorlat témája: Táptalaj főzés és passzálás!

Orchidea táptalaj                            8 l

MS makro törzsoldat                     800 ml

MS mikro törzsoldat                      80 ml

MS vitamin törzsoldat                   80 ml

MS vas törzsoldat                           80 ml

MS jód törzsoldat                           80 ml

Cukor                                                   160 g

Agar                                                     14 g

Pepton                                                40 g

Szén                                                     16 g

pH                                                         6,5

 

Zöld színű táptalaj                          1 l

MS vitamin törzsoldat                   10 ml

MS mikro törzsoldat                      10 ml

Fél MS makro törzsoldat              100 ml

Cukor                                                   10 g

Agar                                                     7 g

-          8 literre főztünk még Páfrány sokszorozó táptalajt!

 

Gyakorlatvezető: Füzesi Tamás

Gyakorlat ideje: 2012.03.08

Gyakorlat témája: 043-as zöld színű táptalaj.

Zöld táptalaj                                      1 l

MS makro törzsoldat                     100 ml

MS mikro törzsoldat                      10 ml    

MS vas törzsoldat                           10 ml

MS jód törzsoldat                           10ml

MS vitamin törzsoldat                   1 ml

MS glicin törzsoldat                        10 ml

NES                                                       0,0002 g

BA                                                         0,0005 g

Cukor                                                   15 g

Agar                                                     7 g

pH                                                         5,7

 

Málnapiros 043-as                          1 l

MS makro törzsoldat                     100 ml

MS mikro törzsoldat                      10 ml

MS vas törzsoldat                           10 ml

MS jód törzsoldat                           10 ml

MS vitamin törzsoldat                   1 ml

MS glicin törzsoldat                        10 ml

NES                                                       0,0002 g

BA                                                         0,0005 g

Cukor                                                   15 g

Agar                                                     7 g

pH                                                         5,7

 

Gyakorlatvezető: Füzesi Tamás

Gyakorlat ideje: 2012.03.22

Gyakorlat témája: Passzálás, táptalaj főzés.

-          Üvegházban Hostát tűzdeltünk.

-          táptalajt főztünk.

 

Gyakorlatvezető: Füzesi Tamás

Gyakorlat ideje: 2012.03.29

Gyakorlat témája: Törzsoldat készítés

-          MS vitamin törzsoldat készítés

 

Gyakorlatvezető: Füzesi Tamás

Gyakorlat ideje: 2012.04.12

Gyakorlat témája:  043 táptalaj főzés

MS makro törzsoldat                     100 ml

MS mikro törzsoldat                      10 ml

MS vas törzsoldat                           10 ml

MS jód törzsoldat                           10 ml

MS vitamin törzsoldat                   10 ml

MS glicin törzsoldat                        10 ml

NES                                                       0,0002 g

Cukor                                                   15 g

Agar                                                     7 g

pH                                                         5,7

Gyakorlatvezető: Füzesi Tamás

Gyakorlat ideje: 2012.04.19

Gyakorlat témája: Passzálás, Táptalaj főzés, mosogatás.

Fikusz indító táptalaj főzés..